Från trädgårdskonst till grövre smide som grindar och staket.

För ungefär 25 år sedan startade vi IR (Irene Ronny) Allservice o Smide. Då mer som en kul grej. Sen dess har det blivit stor variation på jobben allt från mindre och personliga presenter, till stora balkongräcken.

Från årsskiftet tog vi beslutet att Ronny börjar på heltid med IR.

Vi kombinerar gärna järn, sten och trä då vi gör saker som ljusstakar, väggdekorationer, fruktskålar, skulpturer och liknande. En del av detta finns att se här på hemsidan men även på vår lilla utställning i Vinslöv. Vi har ingen ambition att massproducera, det mesta vi gör är endast i ett exemplar.

Vårt samarbete med kyrkor har varit fantastiskt, här har våra ”Träd” (i smide) blivit något av ett signum, både utomhus och inne. Ett träd kan symbolisera mycket, större träd på t.ex. minneslunden med lyktor för gravljus i kronan. Träd inne i kyrkan ”Dop- träd” där man kan t.ex. hänga barnets ängel. Samt många andra grejor för både kyrka, församlingshem och kyrkogårdar.

Grövre smide: räcke, grindar, staket, utrymningsstegar plattformar m.m. gör vi naturligtvis också.

Parallellt med Smidet har jag (Ronny) under de sista nitton åren sysslat med brandskydd i förebyggande syfte.(brandsläckare, utrymning, skyltning, SBA, m.m.) Så har ni frågor runt detta är ni naturligtvis också välkomna.

Och avslutningsvis vill vi sticka ut hakan lite och påstå att vi kan lite av det mesta, även utanför järn, svets och smidesjobb.

Så behöver du hjälp med något, hör av dig!

Med Vänlig Hälsning
Irène o Ronny Frick

Titta gärna in på våra bilder för att få lite inspiration!